07 August 2009

pengalaman...

bismillah..

assalamualaikum wbt...

lama da rasenye x tulis pape kat cni..

kaifa halukum wa imanukum?...harap2 sumenye sihat n iman sentiasa d bawah peliharaanNya..insyaAllah...

semalam kite drive kete ila gi jusco..huhu 1st time bawak kt highway..perjalanan mengambil masa lebih kurang dalam setengah jam la..hihi..ayat seterusnya ni menunjukkan betapa jakun/darat/gayat nye kite sebab berjaya bawak smpi 110km/j..cam x caye lak..ye la..orang baru kali ke 5 drive after dapat p bulan 4,2008..kalo kat umah ibu x bagi drive..hehe..

dulu rase kalo ayah bawak smpi 110 tu da rase cam nak cakap "eh lajunye ayah bawak..bawak la slow2 sket"..hehe..tapi bila drive sendiri cam x rasa pun da smpai 110..setelah melalui segala rintangan dan cabaran sepanjang perjalanan, alhamdulillah sampai gak kat jusco dengan selamat.. seb baik ade houzmetz yang bagi sokongan yang sangat padu dan jitu kat kite..huhu..luv u all so strong la..

antara sokongan2 yang diberi ialah :

1. sokongan moral dan nasihat : ila slalu pesan pandang side mirror..syeera slalu tolong bgtau kalo ade pape yang patut kite wat..hehe..lagi satu syeera tolong pakaikn seatbelt time kat tol 1st tu..huhu..thanx syeera..

2. gelakan : syeera, izey, ila, faridah sume gelakkan time kat tol..tangan x sampai kt tmpt touch n go tu kat tol 1st..huhu..yela 1st time kan bawak kat highway..kelam kabut kot time tu..kene kuarkan kpala lak tu dari tingkap baru sampai..pastu kat tol 2nd da ok da..blaja daripada kesilapan lalu..

3. jeritan kecil : izey slalu terjerit kecil sebab ..... x tau la ape sebabnye..tapi memang dengar izey cam asyik terjerit kecil..hehe..mungkin sebab tengok gaya ayah bawak slalu ekstrim2..terikut sket2..faridah pun cakap seram..hehe..papepun sori korang..insyaAllah lenkali kite x wat lagi..

papepun, yang penting b4 mulakan perjalanan, baca la doa, tawakal n selawat..insyaAllah sepanjang perjalanan redha Allah akan sentiasa menaungi kite..

p/s : berhati-hati d jalan raya..

2 comments:

crixerity said...

aku pertama kali bawak lepas dapat lesen terus tala 110km/h. teringin. selalu tengoka ayah je bawak sampai 110km/h. kan3?

azra_sareera said...

aah..lgpun kat hiway..brani r bwk laju2..sume kete pun laju je..kt hiway x rse kot kalo tekan 110 pn..yg pntg berhati-hati..kn2